17 Aralık 2008 Çarşamba

Tuğbiş'in Kedicikleri


Bayram tatillinde anneciğimin, babacığımın ve minik kediciklerimin yanındaydım. Öyle özlemişim ki hepsini öp öp doyamadım. Ececim yine bunalımda galiba küçük tuvaletini tutamıyor. Çocuk gibi çişe tutuyoruz. Belli saatleri var o saatlerde yanında olup yaptırmazsak, nereye bulursa oraya yapıyor. Aaa çişli falandır ama çok temizdir miniğim. Hıımm bir de Paşa var. Paşa kıçının üstüne oturuyor. Kamyoncu gibi elini koltuk kenarlarına uzatıyor:)) çok şeker çookk.


Ece; Paşa'nın annesi birtanem çok uysaldır. Tırmalamaz, oynarsan oynar oynamazsan oralı olmaz:) Tırnaklarını keserken, banyo yaptırırken, kuruturken saldırmaz, canını yakmaz. Ayrıca; çok da fotojeniktir bebişimm. ( Sağ üst fotodaki Nazlı' yı Ececiğimin aşkına baba hakkı olarak vermek zorunda kaldık.) Bu arada damadımızın adını unuttum rahmetli çok sevmişti Ece'yi görür görmez vuruldu. Uzun bir süre bizde kaldı rahmetli bizim kız biraz süründürdü rahmetliyi. Neyse bunlar birlikte olunca yani rahmetli kızımızı hamile bırakınca kendi evine gitti. Aman yavrucak yemeden içmeden kesildi. Rahmetliyi bize getiriyorlar bak bak doyamıyor bizimkine turp gibi sağlam, kendi evine gidiyor hastalanıyor, düşüncelere dalıyor falan neyse sonunda ayrılığa dayanamadı vefat etti garibim :(


Ece' nin günden güne karnı şişmeye başladı. Ben İst.daydım annemden alıyorum haberlerini bir de haftasonu gittiğimde kızımla ilgilenebiliyordum. Neyse bir gece Ece annemi uyandırıyor. Çıkıyor üstüne miyavlıyor. Çok ilginç bu minik şeyler miyavlıyor dediğime bakmayın bi derdi olduğunu anlıyorsunuz. Bir şekilde anlatıyor derdini. Biliyorum çünkü kızım düşük yaparken de bana miyavlayarak anlattı. Bir terslik olduğunu farkediyorsunuz adım atıyor arkasına dönüp bakıyor geliyor musun diye :) Neyse annemin işi daha kolaydı tabi yarın öbür gün doğuracak diye bekliyordu zaten :)



Ececiğimin 3 çocuğu oldu. 3. bebişin rengi siyahtı ama doğar doğmaz öldü. Ben haberi alır almaz yanlarında bittim tabi :) Başlarda kızım çocuklarıyla ilgilenmedi. Ordan oraya taşıdı çocukları, emzirmedi. Çok uğraştırdı annemi kızım.





Paşa'nın gözlerinin akması dışında herhangi bir sağlık sorunu olmadı allaha şükür. Paşa genelde sevilmek ister. Sizin istemeniz önemli değildir, o yeterki istesin. Gelir miyavlar kucağınızda onun rahat edebileceği bir yer arar ve yayılır. İlk dokunuşunuzda mutlaka bir kere miyavlar. Sevilirken konuşulmasını ister. İltifata bayılırlar zati :)

Poposunun üstüne oturmaya bayılır. Kamyon şöförü pozuna bayılıyorum. Patisinde sigarası eksik:)


İran kedilerinin has özelliklerinden biri de yüksekten bakmayı sevmeleri. Bayılırlar her şeye tepeden bakmaya:) Çok düşünceli bebeğim. Kimbilir aklından neler geçiyor :)
Bir an önce yanlarına gidip, onlara sarılarak uyumak, yorganın altında onların yumuşacık tüylerini okşarken çıkardıkları hırıltıyla uykuya dalmak istiyorum.

0 Comments: