21 Ocak 2009 Çarşamba

Meğer Bildiğimiz Yoga Değilmiş...

Bugün hangi bloğu açtıysam ya rejimden ya da platesten bahsediyordu:)) Kış geldi yazın verilen kilolar yavaş yavaş alınmaya başlandı sanırım. Üşüyünce vücut yağ yakar falan sanıyordum ben. Meğer soğukta bizim akıllı vücut yağı depoluyormuş. Daha soğuk olur yakıtımı hazırlayayım mı diyor ne :) Bu yüzden kışın yağ bağlıyor yazın ise su kaybettiğimiz için süzülüyormuşuz:)) Bunu öğrendiğimde baya hüsrana uğramıştım ben.

Kendimi bildim bileli rejim yapıyorum bi bakıyorsun şişmişim bi bakıyorsun inceciğim. allahtan vücudum deforme olmadı çok fazla. Denemediğim rejim, gitmediğim dietisyen kalmadı. Her başladığım şeyde deli gibi kilo verdim. Ama tekrar aldıktan sonra bu başarı sayılmıyor değil mi ? Geçtiğimiz yaz ben bu işi halledicem, böle aç kalarak kilo verilmez, spor şart dedim ve Kuşhan a gittim hemen hemen bir ay kaldım. İnanılmazdı bir sürü kilolu insan herkesin derdi aynı! Sabah aynı saatte kalkıyorsun, aynı anda tartılıyorsun, aynı anda yemek yiyip, aynı anda yürüyüşe çıkıyorsun. Çok başka bir deneyimdi bu benim için. Kuşhan anıları olarak yazmayı düşünüyorum bu yazıdan sonra:) Neyse bir ay kalıp çıktım sonra da kapandı zaten kuşhan. Nerden geldik buraya ya ?? hıımm tamam rejim ve plates :))

Platesi hiç denemedim ama geçen sene bizim kızlarla Nişantaşı'nda YogaŞala diye bir yere gittik. Allahım böyle bir şey yok! Ben zannediyorum ki bağdaş kurucaz, eller yanda gözler kapalı iç sesimizi dinlicez rahatlıcaz. Meditasyon diye gittiğim yer cehennem oldu o gün bana :) ne iç sesi dinlemesi bir yatıosun, bir kalkıyorsun kadın sürekli konuşuo "aşağı bakan köpek" dio domalıp köpek pozisyonu alıosun sonra tekrar aşağı sonra yukarı sonra yana allahım yetişemiyorum. ( terimler gelmio şimdi aklıma ) Biz 3 kız en arkadayız dilimiz dışarıda:) öndeki kızın poposu sırılsıklam. Bütün camlar kapalı içeri hava girmio, havalandırma falan da yok tabi. Kendi nefesimizle boğulucaz odada. Bizim kızlara bakıorum birbirimizden farkımız yok herkesin alnından sular damlıyor. Kollarım bile terledi sanki saunadayım. Arada beni gülme krizi tutuyor zor kendime geliyorum. Sesler duyuyoruz kimden geldiği belli olmayan ahhhh ahhhhh die bi adamla kadın kendinden geçiyor. Bi yerleri acıdığından diil rahatlıyorlarmış :)) Sanki sevişiyorlar duymayan anlayamaz :)) Neredeyse 50 dk boyunca bi aşağı bir yukarı bir yana devam etti. Sıra geldi mini meditasyona :)) Şimdi rahatlıcaz. Pikelerimizi aldık, kafamızı koymamız için yastık niyetine bi tahta verdiler. Yattık sırt üstü. gözler kapandı , nefes alıp veriyoruz ve rahatlıyoruz. Ne rahatlaması sadece 50 dkdan sonra durduğumuz için bünye neye uğradığını şaşırdı. yayıldı zemine :)) neyse teşekkür ettik çıktık. Şöyle bir baktım etrafıma herkes pembe pembe ve sırılsıklam toplu duş almışız sanki :)) Giyindik üstümüzü çıktık. Bir kaç defa daha gittik ama sonra saatleri uymadı bıraktık :))

Böyle anlatıyorum ama güzeldi aslında vücutta çalışmayan tek bir nokta bile kalmıyor. Yalnızca ilk gittiğinde terimleri bilmediğin için bi afallıyorsun ama sonra hareketler tekrar edildiği için alışılıyor.

2 Comments:

miracsaral said...

Benim o kadar kilo sorunum yokta, ben çok esnek olmak istiyorum, bu işte de Yoga'nın üstüne yokmuş diyorlar. Harıl harıl "yogacı" arıyorum ben de :)

tugbisimm said...

Nişantaşı'nda Yogaşala'yı tavsiye ederim.
www.yogasala.com adresinden fiyatları ve programı hakkında ayrıntılı bilgi edinebilirsin :)